2023-12-31 190 浏览
呢次去到旺角嘅Starbucks,心情已经好开心🌞,因为知道自己可以饮到心水咖啡。直头拣咗杯Venti caramel macchiato,呢个size对我嚟讲啱哂,一试,立即觉得巴打巴手咁正!咖啡同焦糖嘅味道配合到唔错,真系滑得嚟唔会腻口,一啖啖饮落去,舒服得滞。再嚟个cheese and mushroom pocket,一咬落去,热辣辣嘅忌廉蘑菇味涌出,满口嘅Cheese香,啫喱啫喱咁,我食得好满足😍。之后再发现焦糖布丁芝士蛋糕,一见就心郁郁,马上叫咗两件,卖相吸引到停唔到眼。食落去,焦糖甜香得黎唔腻,同芝士香味真系合到唔得嘞,最后只能够话:呢个味,百试百靓🍰!不过,喺美妙嘅食物背后,隐藏咗啲小遗憾。服务唔使讲,有待改善咁话就够哂,喺呢啲好地方,我真心希望服务员嘅态度都能keep住笑容,咁就完美嘞。喺享受之余,希望下次去得时候,可以有更加愉快嘅整体体验。