2024-09-19
假日真好少煮饭,通常一家大细出去觅食,简单啲喺附近Shopping完就去喺AEON food court食面🍜🍽️ 沙茶牛三宝汤面呢间面店最出名就系牛,所以一定要试佢嘅牛三宝,包括牛肉颊、牛筋、金钱肚同牛骨汤🤤个汤头真系好浓郁⋯而有少少辣嘅牛肉颊好重牛味仲够晒滋味😋个面软硬适中好大碗,真系好抵食!🍽️ 慢煮手撕鸡热拌刀削面所有面加$5就可以转热拌刀削面,刀削面烟烟韧韧,Lisboy食到舔舔脷🤤加埋大量嘅胡麻酱同青瓜丝,够晒清新🥒粒粒嘅手撕鸡都好原汁原味,配埋一齐真系冇得输!🍽️ 鲜虾豚肉小云吞净食我哋拣咗20粒鲜虾豚肉小云吞俾Lisboy 食😋试完牛骨汤,当然要试埋佢哋嘅猪骨汤,呢个小云吞配猪骨汤,清清甜甜,鲜虾豚肉云吞,细细粒易入口,Lisboy食完一粒又一粒😆🍽️ 泡椒鱼皮 & 冷泡黄金大麦茶叫粉面加$19仲可以转套餐有一个小食同埋嘢饮我哋就拣咗泡椒鱼皮同埋黄金大麦茶解解口渴🙃估唔到个泡椒鱼皮入口轻微辣,后劲咁凌厉😝 Spicy🔥好彩有呢个大麦茶🍹浓浓嘅茶香味,大麦味好出,冷泡茶可以饮完再加水味道都仲keep到,真系要赞一赞!
🍽️ 沙茶牛三宝汤面
🍽️ 慢煮手撕鸡热拌刀削面