2023-05-03
台湾其中一间好出名嘅火锅店-无老锅自从喺香港开店之后就一直好多人食. 一位难求😭今日终于嚟到尖沙咀店食. 座位都好宽阔. 同台湾嘅装修好似🥰另外个景观亦都好靓今次就专注食佢嘅面包豆腐白汤锅. 呢个汤底喺台湾食完之后令我念念不忘🙈汤底用唔同嘅药材配合鸡骨、猪大骨同其他配料烹煮而成. 饮得出真材实料. 香甜浓郁. 捞白饭一流👍🏻另外汤底入面嘅豆腐同鸭血都可以免费任食. 豆腐索晒汤底嘅味道. 软绵绵好好味鸭血嫩滑有咬口🍦冰淇淋豆腐呢样都喺呢度嘅招牌之一. 用花枝浆、鱼浆同豆腐制成店员会帮你放入汤底. 等佢吸收晒汤底嘅精华之后再食食落绵密有咬口. 有较香嘅豆味🐮安格斯肥牛牛味香浓. 油脂分布平均每一片牛肉嘅厚度都好适中. 有咬口得嚟唔会太厚🥢浓香豆皮有好香浓嘅豆味. 同汤底好夹唔好渌太耐. 就可以保留到有少少脆嘅口感🐮手切牛黄喉渌十秒就食得. 食落爽口弹牙好得意食到一半嘅时候. 有店员送上免费嘅水蜜桃冰沙比客人解吓腻❤️呢个行为超级贴心
自从喺香港开店之后就一直好多人食. 一位难求😭
鸭血嫩滑有咬口
🍦冰淇淋豆腐
呢样都喺呢度嘅招牌之一. 用花枝浆、鱼浆同豆腐制成
店员会帮你放入汤底. 等佢吸收晒汤底嘅精华之后再食
食落绵密有咬口. 有较香嘅豆味