2022-01-06
食炸鸡平时都系好是旦咁去KFC就算,好少话揾间小食店嚟食,因为多数小食店店面都唔算大,买咗都唔知系边到食好~ 今日因为工作原因路经屯门嘅卓尔广场,一入商场就见到间台式炸鸡店「继光香香鸡」,店面都几大下,望落环境干净企理,仲有好宽阔嘅企位食野,所以就去咗试~ 🧡香香炸鸡( L )+ 海苔乐薯($49)炸鸡好出色!肉质Juicy唔柴口,调味刚好唔死咸,炸得脆口唔过龙,正! 薯条炸得脆口,食完唔会觉得好油腻!个人觉得如果有得配埋茄汁会更好,不过只系自己食惯~ 🧡酸甜炸脆鱿 + 蒜脆杏鲍菇($49)炸鱿配杏鲍菇依个组合无得输! 鱿鱼味好出,鲜味十足,炸得好香脆,配酸甜汁食好似泰国菜咁,超正! 杏鲍菇好juicy,一口其他炸物之后食一口杏鲍菇,唔饮野都唔会觉得口渴,食落好舒服,调味同样出色! 🧡格蕾鲜奶茶($16)奶茶系台式奶茶𠮶种,甜度刚刚好,配埋炸物一齐好夹! 整体来讲,炸物都系得好出色,香脆唔油腻,调味足又唔过龙,价钱都好合理,系炸物小食嘅好选择! 另外,佢哋依家仲做紧限时优惠,由1月7号至2月6号有7款套餐都减价,最多减$10,经开嘅朋友真系唔好错过ar~
🧡香香炸鸡( L )+ 海苔乐薯($49)
🧡酸甜炸脆鱿 + 蒜脆杏鲍菇($49)
🧡格蕾鲜奶茶($16)
奶茶系台式奶茶𠮶种,甜度刚刚好,配埋炸物一齐好夹!