2017-03-13
其实系上个月刚去完首尔,食了这家NeNe Chicken 觉得十分好味,又见葵芳刚开,就去试吓。我喺首尔是叫外卖的,今次喺香港就堂食。即日电话订座,估唔到俾我订到,星期五晚上8:00。当晚我们早到,未能安排座位,所以等了一阵,其实都几多人等位,仲有人等外卖添。店内座位不多,装潢有点像快餐店。座位较窄,但灯光明亮,服务员好快递上餐牌,餐具。原本想叫他们帮我地换过餐碟,但见我们三只碟都是一样的破,心谂应该都冇几多只碟系完整的,就算喇,希望下次黎的时候已经换过新碟。食物方面,我们点了双拼炸鸡,分别系初雪(即是芝士)及大葱冇骨炸鸡。我觉得初雪好味啲,芝士味浓,不错。大葱则一般。另外叫了芝士辣炒年糕伴面及一款都是双并小食,芝士炒年糕并韩式猪肠炸紫菜粉丝卷。炒年糕口感QQ 的带辣,小朋友应该食唔到。至于炸紫菜粉丝卷好似食血肠,我不太喜欢。份量对于我们三人来说,真系食唔晒,所以叫店员俾个外卖盒带走。总结,食品都是韩国食好味啲,店员服务ok, 餐碟要换。
总结,食品都是韩国食好味啲,店员服务ok, 餐碟要换。