2022-07-11 339 浏览
见到尚青出咗新期间限定海胆扇贝鲁肉饭即刻狗冲,但排到先知个饭要周末先有🥲不过黎都黎啦,队都排啦,自己未做足功课姐,已经系度冇理由唔帮衬嘛💛于是就拣咗台酒三杯鸡饭,饮无糖热乌龙,加烫娃娃菜,惊斋食菜会寡就+6加香菇鲁肉🙈乌龙茶同娃娃菜先上,乌龙就正正常常茶味浓厚,娃娃菜个香菇鲁肉量真系超过预期😯我以为只系topping一pat咁上下,未估到仲可以有大片嘅鲁肉出现😂同娃娃菜捞匀几好食,肉都够腍够入味唔油腻,本身其实我唔系好钟意食香菇🫢但呢度个香菇片我都照食埋因为个香菇味唔系好浓可以接受😛台酒三杯鸡就几隆重一锅,睇落鸡量唔少,不过就有大有细,都系嫩滑鸡髀肉,汤汁浓郁有麻油香,但因为我减肥都尽量唔食个炸皮,冇咗层皮肉量就稍显孤寒😅米饭同溏心卤蛋都保持水准,小菜依然系熟悉嘅酸甜腌萝卜同小辣嘅拌云耳,两样我都仍然好钟意,尤其个萝卜😋台酒三杯鸡饭 7.0/9烫娃娃菜加鲁肉 7.0/9OVERALL 7.0/9店员依然好nice,如果鸡可以大旧啲就更好🙈

台酒三杯鸡饭 7.0/9

烫娃娃菜加鲁肉 7.0/9

OVERALL 7.0/9

店员依然好nice,如果鸡可以大旧啲就更好🙈