2024-08-06 1584 浏览
<鬼金棒>喺香港都好多年😎 今日经过开铜锣湾,见到个厨房火光红红咁😆 好似好正,即刻吸引咗我入去食😆餐厅同其他传统拉面店格局差唔多,但隔调比较暗, 冇他嘅,佢叫<鬼金棒>嘛🤣 🌟芫茜麻辣味噌拉面满满既芫茜,钟意食嘅一定觉得好正😍 个面质系我最钟意𠮶种粗面,够晒挂汁,我觉得个汤真系好有层次同埋超级惹味,辣味好香😌 只蛋处理得好,好入味,唔算劲流心但系溏心,蛋本身有够香,好好食🤤🌟玉米笋麻辣味噌拉面原来玉米笋配麻辣系咁正,唔知啲玉米笋系咪炒过, 真系好好食🤤 两碗拉面嘅配料其实差唔多, 旧叉烧又厚又淋,好有油香味,成个拉面嘅配搭一流😍叫咗支日版乌龙茶解渴,食日本辣嘢饮乌龙茶真系一绝😊<鬼金棒>真系一间近期食过好满意既拉面,可能每一样嘅配料都唔算超级矜贵,但系本身拉面就系想食个汤底同埋面质,呢两样嘢做得好好👍 上枱非常之热,令人一啖接一啖食唔停口😌

🌟芫茜麻辣味噌拉面

🌟玉米笋麻辣味噌拉面

叫咗支日版乌龙茶解渴,食日本辣嘢饮乌龙茶真系一绝😊

2024-08-03
  • 芫荽辣麻味噌拉面