2024-01-11 75 浏览
啱啱去咗间茶餐厅,喺度为大家带嚟啲实情分享。一入去就至少后生咗五年,个气氛搞到我心境都靓哂😋。拣咗份芝味粟米白汁鸡皇饭,白汁浓咗啲,但个鸡扒够腍,食落真系话唔出咁滑嘅口感。𠮶啲粟米粒啊,加入口嚟啲香甜,夹埋白汁,食落好过瘾。转个头,冻奶茶嚟咗,茶香唔使讲,入口即化嘅滑度,正到飞起。仲想话一声,佢哋个丰盛全餐啊,有啲招牌feel。法兰克福肠啲味道普通,不过口感鲜嫩,会令人记住。炒蛋滑过樱桃小丸子,味道轻盈;至于脆脆猪,外皮够响酥,唔食都得,止得啲饥。最后嘅丹麦多士,要点赞下👍。少少甜,外皮脆卜卜,入口却非常柔软。添埋杯热奶茶,正宗港式feel,好暖笠笠,仲有微微茶香,饮落喉咙畅快。食完个感觉就系,旧爱还是最满足。下次仲会嚟,净系为咗再食啲熟悉嘅港式美食。🍽️💓👌