餐厅: 蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室
资讯:

5天前 0 浏览
位于旺角的马来西亚茶餐厅「苏妈 . 苏妈」今天经过有机会试下听讲佢地既肉骨茶好出名👍店内环境装修比较中国风地方宽敞 坐得很舒适Lunch hour 时段亦都唔算太逼夹午市套餐好抵食最贵肉骨茶套餐都唔过$100仲有叻沙、饭类、捞粉面都吸引最后我拣左肉骨茶(三层肉),配白饭油菜 $76肉骨茶含有当归,川芎等药材,建议视乎自己体质才进食。我一直很怕药材的味道,但这款肉骨茶唔算劲有药材味,甘甘地唔苦,而且感觉好补,对于经常夜瞓既我还不错,很养生👍三层肉肥美适中,有啲似东坡肉,唔韧,配埋豆腐卜、金菇,加埋肉骨茶,味道好夹,𩠌饭一流饮品我拣左美禄暴龙究竟美禄恐龙同美禄暴龙有咩分别?答案系暴龙有雪糕😂美禄劲浓郁,正!甜品叫左班兰椰丝卷好香班兰味,好特别,钟意食班兰一定唔可以错过
位于旺角的马来西亚茶餐厅「苏妈 . 苏妈」
今天经过有机会试下
听讲佢地既肉骨茶好出名👍

店内环境装修比较中国风
地方宽敞
坐得很舒适
Lunch hour 时段亦都唔算太逼夹
午市套餐好抵食
最贵肉骨茶套餐都唔过$100
仲有叻沙、饭类、捞粉面都吸引

最后我拣左肉骨茶(三层肉),配白饭油菜 $76
肉骨茶含有当归,川芎等药材,建议视乎自己体质才进食。

饮品我拣左美禄暴龙
究竟美禄恐龙同美禄暴龙有咩分别?
答案系暴龙有雪糕😂
美禄劲浓郁,正!

甜品叫左班兰椰丝卷
好香班兰味,好特别,钟意食班兰一定唔可以错过