2022-07-16
忙咗咁多日终于到weekend喇,朋友喺中环番工,建议不如近近哋到中环chill chill,放咗工终于可以放松吓🤤佢话士丹顿街戈头开咗间fusion菜,fusion菜又系吾知几耐冇食。本身去到餐厅环境点都会expect系就咁食西餐,点会谂到系同马来西亚菜crossover🤓菜式选择吾少,比较出名嘅应该系喇沙,另外仲有海鲜、肉类、小食等等,西餐同马来西亚菜fusion好有特色。第一道菜式就梗系试招牌喇沙汤面,拣咗脆炸梅子一口鸡,真系炸得好食,唔会好油腻,肉质嫩滑,新鲜热辣辣😋系冇谂到炸鸡会配喇沙汤面😂喇沙椰香味浓郁🥥唔会太辣,适合我哋唔食得辣。仲有谂吾到系掺掺,即系油面加米粉,同时试到两种粉类。炸猪扒就食得多,米兰炸猪扒真系第一次食😳猪扒偏向薄身,仍不失口感,加埋系新鲜猪肉,香脆可口。椰菜沙律清甜解腻,配以猪扒确实不错。素来中意食海鲜,拣咗玫瑰酒煮卜卜大蚬🌹蚬肉好新鲜,职员话一定要试吓个汁,因为索晒蚬肉精华,再加埋玫瑰酒好清甜👍🏼👍🏼每一口都食到淡淡酒香。P.s. 服务员态度十分友善💁🏻会简单介绍菜式 亦乐于同客人交谈☺️
P.s. 服务员态度十分友善💁🏻
会简单介绍菜式 亦乐于同客人交谈☺️