2023-01-04 164 浏览
马拉Go 地址:土瓜湾马头围道63号启岸巷子1楼8号舖第一次去土瓜湾,估唔到土瓜湾都有间平靓正新开嘅马拉野🤩~福建虾汤面(渗渗)🍜$88闻起有好香嘅虾味,一饮啖汤真系好饮到出唔到声😍,汤底香浓鲜甜,啖啖都饮得出浓浓虾汤味,再配上BB级嘅辣道😚,真系好鲜味爽口,好饮到我成碗汤都饮晒去,再加上配料有少少芽菜、虾肉同蚬肉等,食落几有质感好野味😜,口感不错,正。肉骨茶🥘$88作为餐厅自家秘方嘅肉骨茶,味道真系好浓郁🥰,肉骨茶啖啖都带有药材香味偏甜,成碗汤饮完都唔会口渴🤤。肉骨茶配料真系好十足,有一字骨、冬菇、淮山等等等,全部都好入味好稔,不错。🤩小食拼盘🍱$88呢个拼盘分量十足,一个价钱已经食到鸡翼🐥、手打炸虾饼🦐、墨鱼蛋等,好岩有选择困难嘅我。唔好睇佢好似好平常咁,其实佢样样野都好好好好食,当然我最难忘系鸡翼和炸虾饼。第一次觉得南乳鸡翼咁正👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻,南乳鸡翼好香南乳味而且炸到外脆内嫩滑,啖啖都好香口,正🤤!虾饼真系好好正,虾饼炸到外脆,入面充满好好好多弹牙手打虾肉,仲要食得出好重鲜虾味,正🤤👍🏻!斑斓卷🍡$48斑斓卷用料好丰富好厚实,啖啖都有好重斑斓椰丝味😚,好有层次感而且又唔会太甜
马拉Go
地址:土瓜湾马头围道63号启岸巷子1楼8号舖

第一次去土瓜湾,估唔到土瓜湾都有间平靓正新开嘅马拉野🤩~

福建虾汤面(渗渗)🍜$88

肉骨茶🥘$88

小食拼盘🍱$88

斑斓卷🍡$48
斑斓卷用料好丰富好厚实,啖啖都有好重斑斓椰丝味😚,好有层次感而且又唔会太甜,正🥰。

奶茶$14
奶茶顺滑浓厚,完全系另一种冰镇奶茶嘅味道啊,而且仲有好重茶香味😜,好惊喜呀!正🤗!

#nicefoodie土瓜湾

—--------------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk #香港 #香港美食 #美食 #土瓜湾美食 #打卡  #土瓜湾 #香港口味  #隐世美食 #隐世小店 #半价优惠 #人气餐厅 #人气美食  #香港好去处 #马拉菜