2023-10-16 37 浏览
Bingo & Cook价钱💲: $380/ $148/ $120/ $65好味程度😋: 4/5 (汤同饼有4.5/5!)服务🍴: 3.4/5环境🗾: 3.7/5性价比🥢: 3.7/5回头率😚: 4/5-Bingo & Cook都算系出名的韩国菜了,而家系尖沙咀开埋分店更方便!系条后巷入面,有室内室外的位置,室外好似去左韩国的布帐马车,冬天一定更有feel!呢间记得要book位,平日夜晚都好full,book左都有可能要等下…位置好窄。食物几多选择,钟意佢都有几多锅物,signature的长长海鲜锅外都有其他款!-✅✅马铃薯排骨锅。呢个超级好味‼️感觉上同韩国的还原度几高(?) 个汤一路滚住,已经煲到好够味,浓而唔会过辣,有小小泡菜汤咁,但多左阵肉香。排骨已经炖到软晒,d肉好容易系骨中挑出,好似食泰国个d火山排骨咁😍肉质都唔会好干,好似肉渣。薯仔软晒,粉粉的好食😋 仲有d皇帝菜同年糕,吸晒味!呢个4人share刚刚好好满足🥳香港食到呢个质素的排骨汤开心。-✅✅海鲜煎饼。呢个煎饼算系我第二钟意的(top 1一定系ssal个个),因为佢好多料,大量的葱、辣椒、鱿鱼块同虾等,唔会觉得啖啖粉😚葱
Bingo & Cook
价钱💲: $380/ $148/ $120/ $65
好味程度😋: 4/5 (汤同饼有4.5/5!)
服务🍴: 3.4/5
环境🗾: 3.7/5
性价比🥢: 3.7/5
回头率😚: 4/5

✅✅海鲜煎饼。呢个煎饼算系我第二钟意的(top 1一定系ssal个个),因为佢好多料,大量的葱、辣椒、鱿鱼块同虾等,唔会觉得啖啖粉😚葱炸起好甜,冇任何辛辣感!同埋炸得好脆,唔会太薄,沾个甜甜的鱼露酱食好好味🤩

✅原味炸鸡(半份)。炸鸡炸得好脆,出面索索声😂鸡肉唔会好大雪味。如果鸡肉可以更滑就好。所以都系一般。

✅牛肉紫菜包饭。普通到无影哈哈但都可以叫下。好多馅,饭卷包得好饱满,入面都有基本的青瓜腌萝卜鸡蛋牛蒡红萝卜等,同埋满满的牛肉!饭的份量唔会好多,其实几丰富😛但略嫌紫菜上的麻油可以多d,咁就会更香😏
真系被个锅惊艳到,煎饼同睇相一样已经想像到好好食!成餐都满意😌 会想再来试酱油蟹/其他锅啊啊啊!