2020-03-13 583 浏览
今日home office,同几个朋友系附近揾茶餐厅食个晏, 比我发现晓峰湾畔对面零零舍舍有座餐厅, 见佢系社企, 又见室内几宽敞, 就行去食吓.我地分别叫咗台式樱花肉燥炒饭(今日lunch set)、泰式炒河、鸡脾沙律.... 佢地上菜都好快~ 唔洗点等~!首先台式樱花肉燥炒饭都好大碟, 卖相都好靓! 个饭炒得好, 个肉燥同D饭好入味~炒到粒粒饭香!然后个泰式香叶炒河好正~ 唔会好辣, 好香, 上碟又系大碟足料! 起码5只虾! feel到成件事好新鲜~!呢个炸鸡脾沙律好惊喜~ 炸鸡脾上有芝麻一齐炸, 令鸡脾更香, 亦唔油腻~!总括呢间鞍山茶座系社企中好有heart既茶餐厅! 食物价质高, D阿姐都好Nice, 性价比非常高! 阿姐话系呢区行山人士同踩单车既人都好喜欢帮衬佢~! 又系既, 食物质素咁高, 黎得马鞍山系就支持吓~
台式樱花虾肉燥炒饭
泰式香叶炒饭
鸡脾沙律
题外话/补充资料: 临埋单仲见到佢柜枱写购满$50可免费系隔离个停车场泊一个钟
2020-03-13
台式樱花虾肉燥炒饭