2024-01-12 127 浏览
马鞍山一向系美食沙漠, 但上网见到呢间泰国菜系其他市区都有分店, 而且之前试过分店既质素都几好于是入黎试下~马沙文牛腩一上菜啖啖既咖哩香味散发出黎, 而且一D都唔辣, 岩晒食唔到辣既朋友!而牛腩亦都炆得好淋, 食到牛肉既鲜嫩味印度薄饼薄饼香脆可口, 摸上手唔会好油腻, 当然薄饼要蘸马沙文咖哩一齐食!马拉盏炒通菜通菜新鲜, 食落去好爽口, 而且食到粒粒迷你鲜虾, 证明师傅落马拉盏的确好大方, 所以先食到咁惹味既菜式!泰式烧春鸡酿香茅黄饭第1次食呢道菜, 觉得好新奇师傅将全只鸡烤得好焦香, 鸡皮好脆口, 鸡肉好嫩滑而入面酿左大量黄油饭, 同海南鸡油饭分别之处系, 落左大量香茅, 而且油香味比较浓郁~呢碟菜真系必点!冬阴功 (细份)叫左少辣, 饮落去好浓郁既椰奶香~而内里放左一只虾+大量菇饮落去好fresh解渴, 亦唔会觉得好辣而影响到味蕾
于是入黎试下~

马沙文牛腩
而牛腩亦都炆得好淋, 食到牛肉既鲜嫩味

印度薄饼

马拉盏炒通菜

泰式烧春鸡酿香茅黄饭
第1次食呢道菜, 觉得好新奇
师傅将全只鸡烤得好焦香, 鸡皮好脆口, 鸡肉好嫩滑
呢碟菜真系必点!

冬阴功 (细份)
叫左少辣, 饮落去好浓郁既椰奶香~而内里放左一只虾+大量菇
饮落去好fresh解渴, 亦唔会觉得好辣而影响到味蕾
2024-01-12
$347.5 (晚餐)