2021-03-12
来到马鞍山揾朋友 当然要来揾间cafe chill 下 系马鞍山新港城附近既Puzzle dining cafe 地点方便,附近环境美观。位于街道转角,餐厅亦采用全落地玻璃设计,使室内光猛醒神,有少少似去左欧陆cafe咁我地点左两个lunch set ,前茶有迷你沙律同餐汤,沙律既菜好Fresh餐汤香浓,材料颇丰富主菜之一烟鸭胸苹果沙律青苹果同鸭胸根本无得输,苹果好多汁,加上厚切鸭胸好正芝麻汁份量都刚好,唔会浸住d菜同太重味。整体 Fresh ,颜色丰富, 影相好靓! 主菜之一韩式西冷牛肉配珍珠米饭2大块大牛扒牛味浓郁,带点脂肪位,口感好好,唔会好靭。 加上洋葱汁好好送饭!配菜亦好重要,五颜六色,烚得刚好,保留口感,唔系放左好耐,冻冰冰那种。加埋软绵香糯既珍珠米,好幸福饮品一号热伯爵奶茶作为只系加五蚊既饮品,明显诚意十足!我本身唔系好接受伯爵茶味,但想不到这奶茶会咁好饮睇颜色就知道,奶跟茶比例刚好,香气扑鼻。饮落去好顺滑,最后仲有花香余韵 一定要试!饮品二号E18招牌虹吸咖啡 好靓既器皿 贴心设计,下层盛冰水冰住上层咖啡,唔会沟淡。杯仔下方杯垫系有餐厅招牌,用小方格组成的图画,十分过
我地点左两个lunch set ,
前茶有迷你沙律同餐汤,沙律既菜好Fresh
餐汤香浓,材料颇丰富
主菜之一
烟鸭胸苹果沙律
青苹果同鸭胸根本无得输,苹果好多汁,加上厚切鸭胸好正
芝麻汁份量都刚好,唔会浸住d菜同太重味。
整体 Fresh ,颜色丰富, 影相好靓!
主菜之一
韩式西冷牛肉配珍珠米饭
加埋软绵香糯既珍珠米,好幸福
饮品一号
热伯爵奶茶
作为只系加五蚊既饮品,明显诚意十足!
我本身唔系好接受伯爵茶味,但想不到这奶茶会咁好饮
睇颜色就知道,奶跟茶比例刚好,香气扑鼻。
饮落去好顺滑,最后仲有花香余韵 一定要试!
饮品二号
E18招牌虹吸咖啡
好靓既器皿 贴心设计,下层盛冰水冰住上层咖啡,唔会沟淡。杯仔下方杯垫系有餐厅招牌,用小方格组成的图画,十分过瘾。
虹吸一般容易带出酸味,令好多香港人饮唔惯。
但这款豆行坚果咪路线,咖啡味道香醇 ,好Nutty,最后仲有持续的回甘 好适合食沙律边食边饮的款色。
坐左个几钟,食饭饮野吹水,享受了休闲的unchhour