2024-10-19
今日喺旺角行完街, 谂紧食乜晚餐, 又唔想食得太饱, 想清清地咁食, 路过油麻地见到呢间正九清汤腩, 餐厅有唔少香港人嘅comfort food, 就入咗去试试。 餐厅环境算系一般装修, 但系佢卖嘅系真材实料, 主打唔同部位嘅牛肉同清汤, 亦都有小食。 另外店员嘅服务好热情, 令人好舒服。 我哋眼阔肚窄就叫咗唔同嘅菜式 1) 清汤牛三宝河( 牛腩牛筋牛肚)- 河粉幼细软滑,清汤清甜, 牛腩肉质嫩滑, 带点油香, 牛肚爽滑, 牛筋软淋, 值得推介 2) 正九牛肉羹河 - 老公觉得河粉爽滑弹牙,牛肉打成球状, 食到新鲜嘅味道 3) 红油抄手- 香辣美味, 饺子皮薄馅靓, 将河粉沾上红油味道一流 4) 酒味醉鸡- 肉质先嫩, 淡淡嘅酒味, 好香口 如果大家喺旺角行开街, 想食清淡, 可以嚟到呢间性价比高嘅餐厅!
4) 酒味醉鸡- 肉质先嫩, 淡淡嘅酒味, 好香口