2025-01-14 280 浏览
好友即将到澳洲发展,我们一大伙朋友一共15人,想揾有私人空间而且食物质素又ok嘅餐厅。朋友介绍呢度系以鸡煲打边炉为主,我哋今日呢个套餐仲包括刺身海鲜和牛肉,除咗刺身同海鲜系按人头提供份量,其他包括啲靓牛肉都系无限量供应的。饮品任饮,仲可以免费自携走水。一开始就畀咗每人一件虾多士,都好高分,炸嘢做到唔油腻🍤。虾唔算好大粒但系新鲜虾,非常好食。先讲佢个鸡煲,做得很好,四川香味非常传统,仲可以分辣同埋唔辣。另有一煲鸭血,鸭血都好够味。刺身拼盘食材几新鲜。花胶猪骨汤底就麻麻地,不过重点都系牛肉,所以汤底我就唔系好介意。牛肉佢都畀到啲靓嘅,有牛小排、牛颈脊、一口牛。基本嘅肥牛就太肥,我冇食。火锅配料推介响铃,人见人爱,个个赞。食咗咁多嘢,我哋都冇额外叫其他配料,真系好饱!总结嚟讲,香港地包房吃饭,味道又不错,这里系一个不错的选择,无论是食物质素、环境定价钱都非常合理。

2025-01-12