2009-11-20 49 浏览
因为约左人七点几系北角, 放工同老婆就近去花园食个扒先, 花园去过好多间, 平民化价钱, 扒算大碟, 本来无咩好讲, 奇在呢间花园侍应够晒经典.未够6:30pm上到去, 当时得五,六台客, 但就有六,七个侍应, 揾左个卡位坐低, 赶时间就点了两客牛柳, 好快两个餐汤就送来, 无餐饱既? 唔通而家无饱跟餐? 个汤差唔多饮完喇, 都未见个饱, 望下隔离又有㖞, 就问下侍应个餐有无饱跟架, 佢答”有既”, 然后先去”叮”返个饱比我地, 咁都会漏, 奇隔左一阵, 牛柳黎左, 有个小姐拿两个汁来问”黑椒定蒜茸汁”? 其实落单时我们已叫左两个洋荵汁, 就同个小姐讲我地系要洋荵汁, 佢答”等等”……. 第二件奇事出现: 先有一个男侍应拎个碗仔(真系”碗仔”)同我地淋左少少汁落去, 因为分左两份, 隔左一分钟, 另一个男侍应又黎帮我地淋第二次汁, 夹埋两次, 变左好似铁板汤扒咁, 又过多一分钟, 第三个男侍应又拎左个用”汤碗”装住既汁埋黎, 好彩只系摆低就走左, 个”汤”扒一贯花园水准啦, OK好味, 抵食夹大件果只…..呢个时侯隔离多左堆人既? 原来一大堆侍应围埋一齐倾紧偈, 咁都得? 讲到兴起仲

呢个时侯隔离多左堆人既? 原来一大堆侍应围埋一齐倾紧偈, 咁都得? 讲到兴起仲一个男既从后熊抱另一个男, 搞基?
总之食咁耐就讲咁耐….

好啦, 差唔多食完, 系叫餐茶既时候, 本想叫隔离呢班侍应, 但好似打扰人地吹水㖞, 刚巧有另一个行埋黎, 就叫佢啦, 点知佢望左我一眼, 拎转头加入埋吹水
, 我大声咁同佢讲,我要落单呀, 佢先如梦初醒咁埋黎, 其他果班侍应就系度笑佢…好好笑咩?

终于饮埋杯餐茶叫埋单, 个侍应拎住张单未埋到黎就大叫”多谢178蚊”, 够晒骑呢,

呢间系我去过既花园中都算最差服务, 侍应们既工作态度连麦当当都不如, 撇开呢班人, 本身食物就无问题, 算系抵食