2021-07-25
历山酒店,在youtube和foodie之间早有耳闲🙈🙈buffet我反而真系未食过,不过之前朋友介绍我嚟食佢地嘅下午茶我都抱住紧张刺激嘅心情同朋友们一齐来试估唔到个Afternoon Tea系真心有惊喜!!酒店Tea嚟讲呢度真系可以话好抵,净系景观方面都已经非常打卡able今次已经系第2次嚟食真系要留返个好评先果漾瑰宝下午茶 $268@一位今次呢个tea系一人一个set,我地4个姐妹摆到成枱都系tea都咪话唔大阵象咸点鸭肝慕丝奶油多士配鱼子酱烟三文鱼玫瑰配酸忌廉多士香煎带子拌川汁鲍鱼野菌忌廉酥皮盒脆炸马铃薯虾卷吞拿鱼芝士牛角包甜点鲜芒果慕斯云呢拿雪芳蛋糕60%可可黑朱古力芝士蛋糕红桑莓果冻荔枝慕丝蛋糕鲜凤梨蓉意式奶冻Haagen Dazs 青柠Mojito果菓英式牛油提子松饼每份下午茶套餐赠送一杯店选红白葡萄酒或汽泡酒整体嚟讲,成个tea份量适中够饱肚咸点多过甜点,而且甜点都唔会甜份过高成个tea食落都唔会有过份甜腻感觉松饼最能显一个tea嘅水准而呢度嘅松饼系非常松化有惊喜👍🏻👍🏻食完后我地例牌要打下卡,呢度嘅宫廷风装修够晒华丽净系嚟影相都值回票价😆
我都抱住紧张刺激嘅心情同朋友们一齐来试
估唔到个Afternoon Tea系真心有惊喜!!
今次已经系第2次嚟食真系要留返个好评先
鲜凤梨蓉意式奶冻
Haagen Dazs 青柠Mojito果菓
英式牛油提子松饼
每份下午茶套餐赠送一杯店选红白葡萄酒或汽泡酒
整体嚟讲,成个tea份量适中够饱肚
咸点多过甜点,而且甜点都唔会甜份过高
成个tea食落都唔会有过份甜腻感觉