2023-07-05
原本想食最平嘅餐,入到餐厅拣餐时侍应姐姐就不断说服我地食Lv2嘅餐,因为有招牌嘅封门柳,所以最后都拣咗$368嘅Lv2套餐,包括壶渍封门柳、牛舌同大量日式小食等。💪🏻 烟熏壶渍封门柳封门柳蛋白质高,脂肪低,好适合健身人士食😝而且封门柳每只牛只得一条,所以特别矜贵。呢个封门柳用左秘制酱汁去腌制,酱汁味香,但冇遮盖封门柳嘅牛味,牛味依然好浓郁😋 而且牛肉非常juicy,肉质好嫩滑🤤,咬2-3啖就已经可以吞落肚,因为完全唔鞋口,非常惊喜!可以话系成间舖嘅mvp🤣💪🏻 牛颈脊、牛小排烧肉切得相对较厚身,但食落都系好淋身,油香同牛味突出,食落juicy 😋 加少少盐去烧已经好好食🥰💪🏻 小食试左骨付肠、鸡软骨、芝士年糕等小食,味道都是正常,同坊间放题差不多!另外,旺角餐厅平日食唔算多人,环境都干净,餐厅唔会好大烟,都算坐得舒服!味道:8.5/10性价比:7/10 食住瘦指数:💪🏻💪🏻💪🏻/5
💪🏻 烟熏壶渍封门柳
💪🏻 牛颈脊、牛小排
💪🏻 小食
味道:8.5/10