2022-07-17 158 浏览
位于太子嘅法式餐厅 Le Reveur, 入到店内好似去左花园嘅感觉,天花上排满一盏盏嘅花形吊灯,而墙纸更加系花园嘅植物图案,有一种置身于大自然嘅感觉。咁今次我就试咗佢哋嘅二人餐 $498前菜西班牙羊奶芝士及烤提子多士上面紫色嘅系烤提子,提子已经过脱皮处理,烤过之后令到酸甜嘅感觉有所提升。加上比较浓味嘅羊奶芝士,可以中和返个味道。水耕沙律菜配自家制沙律醋因为水耕菜,所以本身冇咩呢味,加上秘制沙律醋,好清新。BB菠菜盒风干蕃茄意式蛋饼,水耕沙律菜意式蛋饼主要洋葱、芝士、九层塔同埋风干蕃茄制成,经油煎成金黄。另外仲会配上水耕沙律菜,健康又好食。剑鱼腩牛油果蓉盐渍西瓜第一次食剑鱼腩,口感有啲似肉类,肉质厚实唔会松散,而鱼脂味浓,值得一试。🍽阿根廷草饲牛西冷,薯丝饼,绿胡椒奶油汁五成熟啱啱好,厨师亦都好贴心将佢切开晒一块块,肉质一啲都唔会韧,西冷肉汁丰富。🍽油封鸭髀,防风草,青金桔汁打俾加上右鸭封处理,能够更加有效咁锁住肉汁,内层嘅鸡肉亦都好嫩滑。值得一题系佢哋嘅防风草,外型似薯条,食落有啲似薯仔同埋甘笋嘅味道,好特别。

咁今次我就试咗佢哋嘅二人餐 $498

前菜
西班牙羊奶芝士及烤提子多士

水耕沙律菜配自家制沙律醋
因为水耕菜,所以本身冇咩呢味,加上秘制沙律醋,好清新。

BB菠菜盒风干蕃茄意式蛋饼,水耕沙律菜

剑鱼腩牛油果蓉盐渍西瓜

🍽阿根廷草饲牛西冷,薯丝饼,绿胡椒奶油汁

🍽油封鸭髀,防风草,青金桔汁