餐厅: 嘉麟樓
资讯:

继上次staycation 黎嘉麟楼食六道菜晚餐一直念念不忘想再揾个机会再嚟环境好服务好食物品质有保证适逢六月生日🎂我哋一行八人黎嘉麟楼饮下午茶事前打电话嚟嘅时候已经预约定匈牙利挛毛猪叉烧同埋花雕蛋白蒸蟹钳依两样系上次晚餐食唔到但系又好想试嘅𩠌因为打算庆祝生日,所以都问定有冇切饼费同埋特别野order,自携蛋糕切饼费要$50+10%😨职员就话你哋可以嚟到先叫寿包嘅🧐衡量完决定喺半岛订蛋糕送上嘉麟楼提醒大家要预早三日我哋准时1:00到都已经坐到满晒安排咗入房嘅两张枱开扬d,少咗大厅昏暗嘅气氛侍应就少咗,比起上次晚饭嘅服务争咗少少鲍鱼鸡粒挞好食,鲍鱼大只,细心切开左鲍鱼令你容易咬开鸡粒冇掩盖鲍鱼嘅味道一份有八件我哋要咗1分半分两枱,每枱六件半肥瘦,带好香炭烧味好食既👍🏻鲍鱼鸡扎入边够鲍鱼算大只(唔记得咗影相😅)以味道来讲冇乜特别惊喜虾饺味道正常,虾肉爽口虾肉烧卖比起虾饺高质花雕蛋白蒸蟹钳(一位)上碟唔够热,蟹钳好鲜甜好新鲜好大只日本大根萝卜酥用手袋形状,萝卜食到一丝丝好分明酥皮好松化,好食😋雪山和牛包包皮做得好,但系食唔出和牛个馅似系普通黑椒牛肉仲有个10年陈皮牛肉球唔记得影相因为真系好普
继上次staycation 黎嘉麟楼食六道菜晚餐

提醒大家要预早三日

我哋准时1:00到
都已经坐到满晒
安排咗入房嘅两张枱
开扬d,少咗大厅昏暗嘅气氛
侍应就少咗,比起上次晚饭嘅服务争咗少少

鲍鱼鸡粒挞
好食,鲍鱼大只,
细心切开左鲍鱼
令你容易咬开
鸡粒冇掩盖鲍鱼嘅味道

匈牙利鬈毛猪叉烧

一份有八件
我哋要咗1分半分两枱,每枱六件
半肥瘦,带好香炭烧味
好食既👍🏻

鲍鱼鸡札

鲍鱼鸡扎
入边够鲍鱼算大只(唔记得咗影相😅)
以味道来讲冇乜特别惊喜

味道正常,虾肉爽口

鲜虾烧卖

虾肉烧卖
比起虾饺高质

花雕蛋白蒸蟹钳

花雕蛋白蒸蟹钳(一位)
上碟唔够热,蟹钳好鲜甜好新鲜好大只

萝卜酥

日本大根萝卜酥
用手袋形状,萝卜食到一丝丝好分明
酥皮好松化,好食😋

雪山黑椒和牛包

雪山和牛包
包皮做得好,但系食唔出和牛
个馅似系普通黑椒牛肉

因为之前打电话嚟佢都系叫我哋自己落单

总括而言:
我哋想食就叫冇睇价钱
所以差唔多试晒我想试嘅点心
点心质素正常,属中上水平
点心件数可随意调整😌
个人觉得夏宫叉烧更胜一筹
人手略嫌不足,门口有点有点忙不过来
大约两点几,人少左, 服务先回复以往水平
黎庆祝生日系开心嘅😊😊😊😊
2021-06-10