2018-04-17
今日放假,出去做完Facial之后打俾妈咪,佢话落咗去九龙城买𩠌,如是者我决定去九龙城join佢食个tea. 行行吓见到间新餐厅,试业期间有优惠,d卡位仲要好舒适,环境又光猛,于是决定同妈咪喺呢度食个tea.佢下午茶有好多选择,有小食,潮州粉面,炒粉面饭,想食light tea 或full tea 都可以,价钱亦非常相宜。因为我未食午餐嘅关系,所以叫咗个精选午餐,$48有汤、主菜同饮品,价钱合理。今次个主菜我叫左个焗海鲜饭,饭够干身,海鲜分量多,我至怕焗饭太淋。餐饮就试吓热奶茶,首先杯奶茶够热,我最怕叫热饮但d水唔够滚。呢间啲奶茶好好饮,茶香奶味浓,啱晒我口味妈咪叫咗个下午茶牛腩米粉同冻奶茶。估唔到牛腩有咁多件,牛腩够入味,好香好淋今次唔打唔撞入去呢间新餐厅,真系有意想不到嘅惊喜,听到负责人(我估)同人客讲晚市小菜也有试业优惠,一于等我今个星期日同屋企人再试试PS 屋企人次次嚟九龙城都觉得净系食泰国菜,等我带佢哋试吓中菜啦