2024-01-07 777 浏览
鲗鱼涌除咗多写字楼,仲有好多好味嘅餐厅。今次介绍呢间日本餐厅,有好少见嘅串烧Omakase,全部都系即叫即烧,好有心机,成个体验都好丰富!🟩前菜有蟹籽沙律同鸡肝酱多士。鸡肝酱真系超好食,够晒浓,份量又多,配喺脆口多士上面一齐食,简直系一流!呢个套餐有超多唔同类型嘅串烧,我就最钟意以下三款:.🟦第一刀第一刀又名脢头嘴,即猪只被送到猪肉档时,第一刀斩下去的猪肉部位,食落肉质烟靭适宜,又唔会有筋,够晒特别又好食!🟧野菜天妇罗呢个天妇罗有齐关东煮萝卜、粟米同辣椒仔,味道比较甜,即刻炸好爽口!🟩牛舌芯牛味重,而且熟度啱啱好,好烟靭好弹牙!.另外,鸡串烧组合(包括盐烧鸡胸软骨、汁烧鸡肉大葱、盐烧鸡背肉、鸡掌、鸡尾、盐烧鸡翼、盐烧鸡肾、鸡尾等等)都好特别,食到好多新奇好味嘅鸡部位!而秋吉鳗鱼饭都烧得好惹味㗎!最后要推介嘅系呢个极浓鸡汤加炸虾球combo,虾肉份量又多又鲜味,点鸡汤一齐食估唔到有几夹!

🟩前菜

呢个套餐有超多唔同类型嘅串烧,我就最钟意以下三款:
🟦第一刀

🟧野菜天妇罗

🟩牛舌芯
牛味重,而且熟度啱啱好,好烟靭好弹牙!