2024-10-08
今次同朋友去到荃湾谂紧食乜 行行下见到有间日本野好似唔错 见入面都多人食 就去试下♡秋刀鱼刺身 $138秋刀鱼刺身系店员大力推荐既期间限定 咁店员推介得应该都系招牌黎 上到台摆盘做得好靓 起左肉既秋刀鱼就好似条龙咁卷起 刺身食落唔会腥都几鲜味 如果真系怕腥 佢配搭左个姜葱酱油都几夹♡炸秋刀鱼骨头先食完既刺身店家会收番个骨架去做一个炸鱼骨既小食 好酥脆好好食 真系成条鱼都食晒 一d都唔浪费♡深海池鱼王刺身(半份) $128师傅都切到几薄 油脂感非常厚入口又够爽 佢会跟一个佢地自制既酸汁 我觉得点完之后油脂个个腻既感觉会降低左同时又令件鱼个层次感多左♡特上十贯目 $318有十款唔同既寿司 师傅握寿司饭既紧实程度掌握得好好 有中拖、大拖、赤身、海胆、三文鱼籽、带子、甜虾等 每件都好好食♡鱿鱼寿司 $44鱿鱼寿司系我最钟意食既野 呢到个鱿鱼处理到好爽脆♡辣酒煮蚬 $65呢个煮蚬真心癫 如果唔系我食饱一定再叫多份 佢个汤酒香味好充足 而且带有d辣味 我饮左成两碗 d蚬肥美到咬落去个蚬既鲜味直头想爆出黎咁 呢个黎呢到真系必点♡盐烧三文鱼鲛 $48个面烧到焦焦地食落个皮劲脆口 鱼肉紧实得黎带到个油香
♡秋刀鱼刺身 $138
♡炸秋刀鱼骨
♡深海池鱼王刺身(半份) $128
♡特上十贯目 $318
♡鱿鱼寿司 $44
鱿鱼寿司系我最钟意食既野 呢到个鱿鱼处理到好爽脆
♡辣酒煮蚬 $65
♡盐烧三文鱼鲛 $48
个面烧到焦焦地食落个皮劲脆口 鱼肉紧实得黎带到个油香 小小盐烧吊番起个鱼味