2015-06-22 1122 浏览
今晚路过门口,以为只系另一间港式西餐,试下先,点知侍应话Fully book,我打个凸,搞左震最后都有位。打开menu,嗯价钱都ok,跟住经理有礼貌地问,使唔使介绍?好呀,选择太多,最后点了鹅肝意大利饭,焗虎虾,加$58跟餐,多头海螺及凯撒沙律,罗宋汤及磨菇汤,两个餐饮,另加半打蚝同焦糖炖蛋。先来生蚝,法国货,唔记得名,真系新鲜。餐前面饱热辣辣、正,磨菇汤味浓,磨菇香,只嫌太滑无咬口,罗宋汤也浓,材料切得幼细,店。头盘虽跟餐,但海螺新鲜,沙律也ok。到主菜,半吋厚鹅肝外脆内软,size 唔细,共两块,跟意大利饭好夹。虎虾有八、九吋,焗得刚好,唔会太干。两人share,厨房已分好,够细心!Cream Burlee 及茶啡中规中矩,可能无期望,所以好惊喜,一定再帮衬。两人埋单$8xx。

题外话/补充资料: 环境都几黑,影相都睇唔到!整体唔贵,但值,同埋好回味!
2015-06-20
  • 鹅肝意大利饭,焗虎虾