2009-02-13
较早前, 杂志介绍过这间小店, 见评语几好, 就嚟试下! 一行六人, 叫左以下几款菜式: 1. 特浓花雕蒸蟹 - 劲有酒香味, 入味到不得了, 只蟹仲好新鲜, 好多膏!!! 2. 辣酒煮花螺 - 话明辣酒, 当然有翻咁上下辣, 食得辣的人, 个个食到停唔到口!!! 3. 豉椒炒圣子 - 入味, 但有少少沙.4. 青蒸海上鲜 - 蒸到刚刚熟, 好滑好鲜!5. 藕片炆花腩 - 藕片爽, 花腩"临", 友人说, 如果花腩再炆"临"D仲正!6. 蒜香安格斯牛柳粒 - 比较起海鲜, 这菜式只可以用几好形容, 因为海鲜事实在太出色啦 7. 黄金虾 - 好香口, 没有油腻感觉.8. 清炒豆苗 - 清清地.9. 汤乌冬 - 其实已经食到好饱, 但真系唔想浪费D花雕蟹汁, 乌冬+花雕蟹汁都已经可以做一个"食送"啦P.S. 老板娘安排得好好, 慢慢上菜, 免得D海鲜冻左唔好食! 佢 remind 我地, 如果想食海鲜, 记得早D预订, 确保新鲜
一行六人, 叫左以下几款菜式:
3. 豉椒炒圣子 - 入味, 但有少少沙.
4. 青蒸海上鲜 - 蒸到刚刚熟, 好滑好鲜!
7. 黄金虾 - 好香口, 没有油腻感觉.
8. 清炒豆苗 - 清清地.