2024-09-03 1000 浏览
卧虎藏龙嘅一间米线,真心诚意推介!去开湾仔𠮶头嘅会展睇show 顺便就喺湾仔附近揾嘢食,经过见到呢一间广告话老字号嘅米线餐厅就入咗去试吓,写到明传承30年嘅风味,果然真系名不虚传!我特别推介呢度嘅两款菜式,包括系佢嘅米线同埋砂锅鸡~ 米线汤底非常之浓郁,而且好顺口一啲都唔会令人觉得好口渴食落去味精味都比较少!佢嘅金牌小窝米线汤底好惹味,我叫咗四个𩠌,包括饺子花枝丸炸酱同埋腩肉!几款𩠌菜都味道唔错~另外特别想推介佢嘅砂锅鸡,鸡汤非常之浓郁,而且味道好香甜,有别于喺出边食到嘅砂锅鸡呢度食得出系真材实料!小食方面,我仲叫咗个昭通酱鸡翼,呢个味道我未曾食过!但系我觉得都好香,而且炸鸡翼揸得好松脆加埋面头嘅芝麻令到成个鸡翼更加香口!总括而言,呢一间嘅米线舖绝对值得一试,以为佢嘅外表平平无奇,但系食落真系好有惊喜
卧虎藏龙嘅一间米线,真心诚意推介!