2023-08-21 79 浏览
因为好朋友系素食者,好耐之前佢已经推荐左呢间餐厅想试,之前平日晏昼试过上去,点知lunch hour系爆哂😳 今日系openrice book定位去食好西❤️一入到去已经好舒服!餐厅光线稍暗好有格调,而且装修都好靓😎唔记得左影menu,但入面劲多菜式可以选择,我地拣左劲耐😂 不过因为我地得三个女仔,仲有好多野想食未试🤣前菜小食已经劲好食!睇食评已经一早谂定票嗌北京烤片😍 劲好味!味道都真系整得好似片皮鸭,不过感觉一啲都唔油腻☺️ 份量都够多,每人食到两旧😋嗌左手撕鸡,不过我地肚饿到唔记得影就食左🤣 感觉好fresh,而且味道又系劲像真!小食太吸引,我地仲叫多左个炸豆腐串烧。呢个系大推😍😍😍 豆腐炸到超级外脆内软!本身净系嗌左一款主食,但因为太好味,最后我地嗌左三份主食🤣🤣🤣Kobe's Favourite 素汉堡扒配惹伴洋葱酱喜爱淀粉质嘅我觉得100分!个包体劲软熟又有厚实感!伴碟仲有大大块薯仔同沙律菜旧素扒唔系impossible meat,唔知系咪自家制嘅扒扒,有口感又唔油腻!🍔星洲喇沙花生椰汁咖哩腰果印度煎饼个咖哩劲好味🥹🥹🥹 冇落肉类但都令到成件事口味劲浓郁!入面仲有两旧炸豆腐,索

一入到去已经好舒服!餐厅光线稍暗好有格调,而且装修都好靓😎

Kobe's Favourite 素汉堡扒配惹伴洋葱酱

星洲喇沙花生椰汁咖哩腰果印度煎饼

个咖哩劲好味🥹🥹🥹 冇落肉类但都令到成件事口味劲浓郁!入面仲有两旧炸豆腐,索哂啲汁劲正。个煎饼完全唔油腻,虽然冇平时猪油整嘅酥软但已过足口瘾😋

越式捞米粉

食左呢到几种食物发现呢到调味都系偏甜,不过识落都系好好食,好似越南捞檬咁😆 只米粉系好友嘅越南米粉,识落好顺滑,吸汁能力都几强!

食完咁多嘢其实已经好饱,但系仲系好想试埋佢个甜品🍫🍮所以我哋嗌咗两个心太软三个人share 😛

心太软配朱古力雪糕

呢个又系另外一个大推!个纯素心太软蛋糕好软熟,啲朱古力酱都会流心❤️ 重点系,个朱古力雪糕真系劲浓郁😍 捞埋侧边啲脆脆食真系好好味🥰 不过我略嫌上面啲忌廉太甜,不过钟意食甜嘅朋友就话觉得啱啱好🤪

总结:4/5 ❤️❤️❤️❤️

餐厅嘅服务都好好,职员唔使我哋叫都自动帮我哋加水,而且劲有礼貌!🤗 嘢食唔使讲,好想快啲再去试埋佢其他食物☺️☺️☺️
2023-08-21
  • 北京烤片