2015-12-11 539 浏览
知道这里是社会企业开的歺厅,热食跟饼一样有水准可以hea下有wifi,今日再来就见有职员正在摆放极具圣诞气氛的饼,树头蛋糕及绿色的圣诞树, 真系好靓呀!睇牌分别系黑森林树头蛋糕同绿茶红豆忌廉。再睇又发现新饼,桂花蜜糖慕丝,绿茶吉士红豆,紫薯慕丝同法式咖啡杏仁饼连伯爵茶都有,造型都唔同哂,好有新鲜感。我就忍唔住试左圣诞树同桂花蜜糖. 职员介绍话全部系少甜配方,蛋糕冇任何添加,红豆自己煮(!?)贯彻小企一向精神!正如店员讲,少甜好岩我口味,我食到蛋糕层内鸡蛋香味。绿茶圣诞树好靓,入面好足料红豆馅好高。结果当然系食唔哂。但心满意足有惊喜。下次要试咖啡,我见佢用dacquoise. 我只系比较高级既饼店见过,究竟系乜呢?

2015-12-11
  • 桂花蜜糖蛋糕