2019-10-23 158 浏览
仔仔正日生日,谂左好耐决定食CHALET。一入餐厅侍应好热情地介绍餐牌,我记得上网睇过人地食心太软时,系个碟到画公仔写 happy birthday咁样好靓,我就同个侍应要求,点知侍应回覆话,呢d 系要一日前预订先有,加上专门画的那同事今日冇返, 那时我真系有点失望的。但最后送上甜品时,竟然超级惊喜我和仔仔都哗左声出来。佢地超有心思见到仔仔著住 Spider-Man衫 就画左Spider-Man 系个碟到呀!仔仔开心到系咁叫我帮佢影相留念。Set Dinner 一份 是日餐汤~南瓜汤 (南瓜打哂蓉好滑配个脆身面包点汤食好夹。)头盘 ~ 半熟吞拿鱼伴三文鱼子 (估唔到半熟吞拿鱼点小小汁夹几粒鱼子系咁 滋味仔仔试左件都话得。)主菜 ~ 美式 烧烤酱猪肋骨配薯条 ,火箭菜沙律(猪肋骨一刀切落去已经好淋, 又够哂入味, 明明6条骨,我切切下,仔仔一人已经食左4条, 我只分到两条食,可想而知有几好味。)是日甜品~ 奶冻 (由于个心太软太过出色,呢个奶冻突然被比下去。)另外order 左 黑松露薄片意大利饭配美国大啡菇牛肝菌泡沫~仔仔点名要食,入口每一啖都好香黑松露,个菇和饭吸哂d 味,真系一流
仔仔正日生日,谂左好耐决定食CHALET。

Set Dinner 一份

是日餐汤~南瓜汤
(南瓜打哂蓉好滑配个脆身面包点汤食好夹。)

头盘 ~ 半熟吞拿鱼伴三文鱼子

主菜 ~ 美式 烧烤酱猪肋骨配薯条 ,火箭菜沙律
,可想而知有几好味。)

另外order 左 黑松露薄片意大利饭配美国大啡菇牛肝菌泡沫~仔仔点名要食,入口每一啖都好香黑松露,个菇和饭吸哂d 味,真系一流,仔仔真识货。

最后就系 朱古力心太软配云呢拿雪糕 ~ 打卡影相必定要叫,真系好吸精, 哄得我地好开心,一焗好拎出来食,一口心太软夹小小雪糕真系冇得弹。