2022-10-23
🟠 香酥鸡扒鲁肉饭 ($52)份量都唔少,有几块大鸡块,颜色吸引,唔会话好㶶既感觉。鸡扒食落有咬口,肉都颇嫩滑。饭入面仲有一只卤水蛋同卤肉,味道浓郁,送饭之选👍🏻不过就味道就比较偏咸左少少🙈🟡 红烧牛腩米粉 ($52)因为有分隔兜装著米粉,所以需要将米粉放落汤到浸浸先。初初以为只系得一旧牛腩,后来发现原来有3旧,而且都几大旧,牛腩口感淋,好有牛味,而且吸收左汤底既汁,非常入味😋米粉浸左落堂之前、亦吸收左浓郁既汤底,好味👍🏻另外,米粉亦有配有2棵生菜。🟢 肉松起司蛋饼 ($36)饼皮唔硬有蛋香,都有几多肉松同芝士,至少每一啖都食到材料。而且佢个蛋饼跟左甜辣酱,一开始觉得怪怪地,蛋饼配辣酱,但点知原来混埋辣酱,味道又出奇地夹wo😆🔵 九份芋圆 (温)($38)芋买够大粒有几种味道,入面仲有豆花、红豆、仙草,应该仲有黑糖,够哂足料🥰一啖混埋几种材料黎食,简直大满足😽
🟡 红烧牛腩米粉 ($52)
🟢 肉松起司蛋饼 ($36)
🔵 九份芋圆 (温)($38)