2022-09-13 1411 浏览
话说周末黎开哩头睇戏,沿路行过黎见到哩间老字号茶餐厅,门口写晒驰名蛋挞奶茶咁,就决定睇完戏之后黎整个下午茶🫖餐厅坐位唔算多,而且楼下冇位就上左上层,环境就系一间有历史嘅茶餐厅咁,唔会好光猛,啲嘢唔会好新净,但系感觉都系干净企理嘅~我地两个人叫左两杯热奶茶,我地都钟意嘅曲奇皮蛋挞,同埋一份西多士~我觉得西多士系合理期望,不过可以再脆啲同香啲😛蛋挞都几好食,唔会太甜,可能我地食左西多士先,到食蛋挞果时已经唔再热辣辣,同埋如果个曲奇皮再香啲会仲正!我觉得重点系杯热奶茶!!完全出乎我意料嘅好饮!!茶味香浓得黎一啲都唔苦涩!仲要几滑添🤤🤤 可能有人会觉得太浓冇咩奶味(不过用黑白淡奶都.. 应该冇咩奶味㗎下嘛?😆),但系我就系觉得佢啲茶味真系够香,超钟意!!果日我午餐饮左杯咖啡,下午茶饮左哩杯特浓奶茶,夜晚都冇训唔著😆✌🏼价钱我唔系好记得,因为系假期,所以冇任何下午茶餐优惠。总括黎讲哩间茶记都几好啊,下次有机会再黎就试下佢啲咖啡☕️

我觉得西多士系合理期望,不过可以再脆啲同香啲😛

奶茶
奶茶