2024-06-11
Milu Thai主打泰国美食,由逾 40 年泰籍厨师团队主理。地点首先都几方便,就系Times Square 后面。而入面都几大,都见到唔少系一大班朋友约埋一齐。呢度点解吸引到我,主要系网上见到火焰烧鸡。<火焰烧鸡>结果真系无令我失望,首先上枱时将成只鸡企直,上枱后就用烈酒烧香个皮,酒香四溢,而当中的火焰效果打咭一流。另外鸡肉好嫩滑,食到鸡胸都唔系鞋,证明烧得岩晒火喉。<柚子鲜虾沙律>另外亦叫左柚子鲜虾沙律,份量都唔细,柚子质素唔错,大大粒兼唔会干身同苦涩,大虾正常发挥,点埋泰式特色酱酸酸地都几开胃。<大头虾冬荫公汤>大头虾冬荫功汤处理得几好,大头虾大大只都有羔,而最惊喜系冬荫功的味道够Balance,唔会过酸或过辣,饮落去系几舒服,另外亦都有唔少配菜,其实都几丰富。<炸虾饼>虾饼新鲜即炸,内里虾肉够晒弹牙,而且份量都几多,算系抵食,配埋特饮珍多冰就即刻爽晒。
<火焰烧鸡>
<柚子鲜虾沙律>