2018-07-31
黄埔九号水产好似已经开咗一段时间,今日去开探朋友经过决定喺度开餐。呢一间豚道乐拉面店喺正大门口右手边,好多吧枱位,面积不大但系感觉唔错。呢度嘅拉面选择都唔少有啲仲系星期五六日限定!啲限定嘢梗系要试吓啦。今日weekday 不同职员话有weekend 限定海老汤拉面。海老汤拉面唔系度度有得食,豚道乐仲可以特别加$13特上有紫菜,蛋,叉烧,樱花虾乜都齐!大满足!另外加左个肩肉叉烧足足有三块叉烧 ,叉烧厚度刚刚好,好林好入味唔错!同埋啲面一齐食口感好特别。另外老婆order 咗个得黑蒜油拉面,嚟到都已经觉得好香个味,汤好浓郁自己加咗啲芝麻落去香到唔舍得食 ,面可以拣软硬程度多葱走葱同埋辣味嫁饮品我哋嗌左两支好特别嘅日本汽水一个系蜜桃味嘅一个系富士山柚子梳打日本直送味道好清新,同埋第二度未见过㗎!D小食都唔错,软壳蟹天妇罗啖啖肉好脆,天妇罗虾好新鲜 咁嘅价钱有咁嘅质素如果去开黄埔食嘢系一个唔错嘅选择
呢度嘅拉面选择都唔少有啲仲系星期五六日限定!