2011-09-17
适逢细妹生日,系 OR 睇到 Ovenhouse Deluxe 的Cake 好似几得,就二话不说去左皇室堡啦 5时30分冇乜人客,可以细心挑选心仪的蛋糕... 望见个蛋糕柜已经被吸引着,不同style而美嘅 cake 尽在眼前,而最吸引到我的便是粉红色的Lady Peach 白桃淑女 ( 哗 个名同个Cake嘅造形好衬wor ) d sales 好热诚给我详悉蛋糕介绍和试食,印象中试了3个味道 - Moongo 芒果慕丝、Ruby Kiss 红宝之吻、Lady Peach 白桃淑女。Actually 3个味道都好出色好味,但我都系拣左白桃淑女,因为外型高贵、造形真靓 整件蛋糕分了3 层次, 上面小波2个系白chocolate,海绵蛋糕松软,酸酸的 peach mousse 软滑同清爽, peach champagne coulis 桃味好出,味道绝对创新吖 Finally 妹妹 & 家人试完都话满意,我都放心啲,哈哈