2022-12-04
有时晚上同朋友都会随心揾下唔同餐厅🔍呢一晚经过闰角,见到一间试业中既CAFE☕️原来系Cookery sweet tooth.📍也是印象中店品店既姊妹店🧡估唔到这家现在都有开西餐🍴所以决定试下呢!-店内空间感十足⭐️以韩式型格为主🪐几岩同朋友食饭倾偈,环境简约!🤍同埋因为试业中,所以价钱真系好惊喜😍所有食物都有折,所以真系好抵食!💯-SET DINNER以意粉为主📝但有包埋餐汤、前菜、意份、饮品同甜品🍧🍽前菜方面,首先会有黑醋沙律🥗新鲜既蔬菜为小清新之选!💚之后会有南瓜汤🥣系好CREAMY同顺滑之选南瓜汤有小惊喜呢!🍊-小食方面,会有齐焗薯角、莲藕同糖心蛋🥚系用心之作! 我最喜欢焗薯角,脆口之选🥔朋友则最喜欢糖心蛋,系精致之选👍🏻-意粉方面,我点了蒜片干辣椒扁意粉🍝其实对比CREAMY既意粉,我个人好钟意干身既蒜味之选🌶🧄而且有埋辣味,真系岩晒我! 少少辣都几过瘾😋而扁意粉都好弹牙,但唔会太硬😉同埋估唔到份量都几多!💖-朋友选了猪肉卡邦尼长通粉,正好系CREAMY之选🤍份量十足,而且有满满既CREAM加猪肉🥩所以口感一流,同埋卖相都好好🍴以这价钱呢讲 真系好抵食!💯-甜品方面,朋友试了附送
呢一晚经过闰角,见到一间试业中既CAFE☕️
估唔到这家现在都有开西餐🍴
所以决定试下呢!
店内空间感十足⭐️以韩式型格为主🪐
几岩同朋友食饭倾偈,环境简约!🤍
同埋因为试业中,所以价钱真系好惊喜😍
所有食物都有折,所以真系好抵食!💯
前菜方面,首先会有黑醋沙律🥗
新鲜既蔬菜为小清新之选!💚
之后会有南瓜汤🥣系好CREAMY同顺滑之选
南瓜汤有小惊喜呢!🍊
小食方面,会有齐焗薯角、莲藕同糖心蛋🥚
系用心之作! 我最喜欢焗薯角,脆口之选🥔
朋友则最喜欢糖心蛋,系精致之选👍🏻
意粉方面,我点了蒜片干辣椒扁意粉🍝
其实对比CREAMY既意粉,我个人好钟意干身既蒜味之选🌶🧄
而且有埋辣味,真系岩晒我!
少少辣都几过瘾😋而扁意粉都好弹牙,但唔会太硬😉
同埋估唔到份量都几多!💖
朋友选了猪肉卡邦尼长通粉,正好系CREAMY之选🤍
份量十足,而且有满满既CREAM加猪肉🥩
所以口感一流,同埋卖相都好好🍴
以这价钱呢讲 真系好抵食!💯
甜品方面,朋友试了附送的软滑椰子布丁🍮
由于我想试下其他味,所以我点了焦糖布丁🍮
我个人当然推荐焦糖布丁🤎好软滑同埋唔会太甜
同样份量好惊人! 质地唔算弹牙果种❣️
朋友既椰子布丁就会相对较淡,但以随餐甜品泥讲,又系高质之选! 🧡
最后由于这家姊妹店甜品太出名,我地又忍唔住叫多个拿破仑甜点🍰
好脆身,带著淡淡既云呢拿味! 好食!🧁
而饮品方面则点了冻柠水同冻柠水!🍋
真系好满足同好饱既晚上!🍴
估唔到这价钱食到一个完整DINNER SET!
好惊喜! 而且服务都好用心!👍🏻
不过可能试业阶段 暂时唔系好多食物选择‼️