2024-01-11
今日系海鲜日,食佐蒸气火锅,蒸气火锅嘅开边龙虾真系好正😋!𠮶个龙虾系好新鲜,埋住水蒸蒸气煮到啱啱好,肉质弹牙嫩滑,一啖落口就感受到啲鲜味涌出嚟👍🏻。佢哋仲会俾啲特制嘅酱汁,唔知道咩酱汁,但系味道真系好夹龙虾肉,提升咗成个菜嘅味道😍。食完个龙虾,仲可以将啲剩嘅头壳同脚丢落汤底煲,等啲龙虾精华都唔会浪费👌🏻。蒸气嚟煮,唔会好似平时湿气咁,反而更加健康同清新💯。仲有,个火锅店嘅环境好靓好舒适,啱晒同啲朋友或者家人一齐黎分享呢个精致嘅晚餐体验👨👩👧👦。总之,下次有机会,我一定会再嚟食蒸气火锅嘅开边龙虾,因为呢个系一个可以令人开心嘅美食😊🎉。食完海鲜又有得打边炉,打边炉既美国肥牛好靓,牛肉肥肥地牛味更浓,肉质更嫩,质感好好,火锅配料既海鲜都系好新鲜(^з^)呢度既点心都值得一试,爆汁小笼包超正,又香又多汁,热辣辣,香浓既肉馅,特别大粒,另外蘑菇包都好得意,软绵绵又香菇味,真系食紧粒大蘑菇咁(≧▽≦)呢度可以食150分钟,蒸气海鲜食完就系火锅,唔同配料选择,亦有点心小食,好抵食!
食完海鲜又有得打边炉,打边炉既美国肥牛好靓,牛肉肥肥地牛味更浓,肉质更嫩,质感好好, 火锅配料既海鲜都系好新鲜(^з^)