2019-02-16
近来真系开咗好多马拉餐馆,今次嚟到大角咀呢间,感觉同深水埗𠮶间好相似,但系我觉得呢间好食啲。首先一定要嗌嘅系佢个肉骨茶啦,佢喺未上正式嘅肉骨茶之前已经比定一碗汤嚟饮。最钟意药材味嘅我觉得非常好饮,药材味好够浓,而且唔会好油腻,成餐饭我应该饮咗四碗汤左右啦。另外一定要嗌嘅就系咖哩面啦!佢比较特别,唔系一般有米粉又有油面果种,而系剩系得油面系碗汤入边,椰汁味好重,入面啲鸡非常嫩滑好好味,好易入口。最期待嘅就系佢个伽央多士,伽央多士最紧要系个包烘得趣,而佢入边嘅酱料又唔可以太甜,加埋一齐真系一绝!讲到马拉点可以唔系拉茶同咖啡呢!呢度嘅拉茶真系非常出色,又唔会好似泰式奶茶咁甜,但系又有一种好香嘅茶香味,十级推介!不过咖啡就好似咖啡味唔系太够,奶味偏重,但系相信都会有唔少人钟意饮嘅。