2022-10-23
元朗新记最出名就系佢嘅新记煲仔鸡粥🥣,相信大家都一定有听过,点解咁出名就系因为佢挑选左最新鲜嫩滑嘅母鸡🐥 ,仲有超过二十款药材同埋香料加上顶级嘅虾干同埋瑶柱烹调嘅,听落都知道一定好食啦👍👍 所以今次嚟到一定要试吓🙈今次就嚟咗佐敦𠮶间分店,环境坐得好舒服,餐牌上有好多嘢食选择,粥粉面饭咩都有🍚 最后拣咗呢几款嘢食,全部都会推介💯 🔸 贵妃鸡蚝仔粥呢个系一定要试嘅✨ 软绵绵嘅鸡粥再配上香口嘅贵妃鸡味简直系绝配❗️除咗蚝仔之外仲可以配猪膶或者黄鳝,任君选择😊 🔸 红烧元朗脆皮乳鸽平时乳鸽都要去酒楼𠮶度先可以食,竟然喺呢度都比我揾到,仲要系招牌添,当然要试吓啦👍🔸 XO酱叉烧炒蛋呢个都系佢嘅招牌小菜🥚 叉烧整得好好食,再加上XO酱令到个味更加浓同香口,仲可以加$19有饭同埋饮品/例汤。每日个例汤都唔同,全部都系啲好好饮嘅老火例汤👍🔸 蚝油菜心郊外油菜好新鲜,可以拣蚝油、豉油或者腐乳,我就拣咗蚝油菜心🥗
🔸 贵妃鸡蚝仔粥
🔸 红烧元朗脆皮乳鸽