2021-12-28
🍲冬天最啱就系打边炉,今次揾左呢间系尖沙咀海防道 地点超级方便嘅火锅店🍲任食火锅放题价钱由$298-$598,今次试左平平地嘅$298美国极品牛肉吃到饱先🥘头盘四拣一,有麻辣鸡煲,酸菜鱼,韩式芝士鸡同卜卜蚬拣。平时食得多鸡煲 今次就拣酸菜鱼。🐟酸菜鱼超大盆 完全唔系头盘size,鱼片滑而无骨。辣度有得选择,入面仲有金菇等配菜。🥢打边炉会有另一个汤底 有8款拣,我地拣左药膳养生牛奶汤。汤底药膳味浓,应该都几养生🤣淡淡牛奶味, 恰到好处。🐮肉方面先会试一盆肉,当中嘅牛下肩最好食 牛味够重 肉质鲜嫩。无限量添加肉当中,推荐牛板腱同金钱展。🦐配菜选择都唔少,可以自助系外面拎,亦可以order,不能错过虾滑同墨鱼滑。🍹野饮比较特别嘅有自家制洛神花蜜,蜂蜜菊花茶,桂花乌龙。甜度适中,健康之选 饮多几樽都唔怕。🍡记得留肚食甜品,有得自制鲜草芋圆,好少见放题有三色芋圆,仲有小丸子。口咸烟韧,放题黎讲质素好高,我都食左两碗。其他仲有豆腐花,芝麻糊,我试左豆腐花都好滑嘟嘟。