2K
2010-11-28 337 浏览
23-11-2010Lunch 又想 mou 街市食平嘢, 今次嚟到从未嚟过的骆克道街市, 见呢档供应奶茶咖啡公仔面 etc, 立即坐低叫个蛋牛面 + 热奶茶, 好耐无食公仔面喇. 先嚟热奶茶, 色水几「茶」, 饮落唔太滑, 不过茶味突出, 无涩味, 奶味亦够, 茶味 vs 奶味比例近 6:4, 满意了.见阿姐问蛋牛面「要唔要转出前一丁? 价钱一样的」, 当然又转埋 丁面底渌得十分爽口, 麻油味香, 正 阿姐话牛肉系「新鲜牛肉」, 虽然的确唔似「滑牛」, 不过食落无味, 质地亦韧得似橡筋, 真系 蛋就煎得太熟, 蛋黄死实又粉粉的, 不过蛋白几香脆, 算啦.极速食完放低 $27 走人, 下次再嚟饮奶茶的话再试试三文治类 / 多士吧 -- 碟头饭就咪搞我了, 隔嚟位个男人食𠮶碟唔知茄汁定咕噜汁猪扒饭, d 汁系萤光橙色的!
打仗一样的 lunch hour
奶茶不错
丁面好好食, 蛋牛就可有可无
无味「胶」质牛肉

23-11-2010

丁面底渌得十分爽口, 麻油味香, 正

2010-11-23
打仗一样的 lunch hour