2022-03-14 3436 浏览
我们一行五人,表哥出发前已在网上看过信记的餐牌,决定选一个四人套餐($20xx),另外就补钱加多一位。 我哋个日想早d去到,因为我地想做少少布置去庆祝表哥结结周年纪念,俾惊喜表嫂。🥳我哋个日就食第一轮(18:00-20:00pm )我就打电话去问佢可唔可以提早半个钟去到?佢话唔得。😔⋯⋯甘好啦,我哋6点准时去到,已经见到船上有两枱客饮红酒睇日落😅阿姐见到我两个人上船,🧟‍♀️黑脸问我,仲有三个人呢?我就话佢地迟少少到。当我哋布置期间,佢就嚟咗两碟𩠌,手撕鸡同虾。半个钟钟之后就同佢讲可以上菜,因为时间紧迫,八点钟就要交场俾佢哋。点知佢话:小姐,你啲朋友未到齐,点上菜?🤢当表哥表嫂嚟到,其他小菜都未嚟,又再吹下佢啦,因为惊食唔切,赶头赶命😪⋯⋯之前以为船上系有厨师煮食物,点知原来唔系,系由铺头煮好晒,再由艇仔送上嚟,真系失望,食海鲜一定要趁热先好食嫁,点知……..七点半先嚟避风塘炒蟹同豉油王炒面,甘迟先嚟,心谂仲有个蛋糕未食,唉😮‍💨⋯⋯仲问我地加唔加鱼肉春卷?😖成餐饭根本无点享受过,全程赶头赶命食嘢😑我建议大家唔好买蛋糕上去,因为佢无雪柜帮你放。另外佢有个半开放式洗手间系船尾,感觉好唔卫生

我建议大家唔好买蛋糕上去,因为佢无雪柜帮你放。另外佢有个半开放式洗手间系船尾,感觉好唔卫生同简陋,只系有块布遮住
😌⋯⋯二千几蚊,觉得不如去屯门三圣买海鲜加工食仲好😅
白灼基围虾
东风螺