2024-03-08 165 浏览
虽然之前都试过酒店级饮茶体验,但今次真系要赞下呢度。$640/2人饮餐茶但真系值,因为讲紧另一d dim sum parlour 二百几蚊人头计既饮茶,质素系可以同呢度差好远。首先讲讲个环境,其实个门口有点儿隔涉,以前都系住大角嘴既我知边度维港湾,但去呢度个门口系响酒店入面,变相就算响出面见到但都要兜返入去不过好彩环境舒适,枱够大,坐得舒服。一坐低就有精致前菜同靓铁观音,$28/位茶钱我觉得okay。点心方面我叫左金箔鲜虾饺,好鲜甜同比想像中大只,啖啖肉。和牛生煎包个presentation好靓好精致,一啖咬落去个包嘅质感好软熟,入面d馅食得出真系和牛,肉质带油香,同埋唔细只。我个人喜欢个鲜秋葵螺片,秋葵个质感系啱啱好,唔会太熟或者太生,同埋因为有陈醋同埋辣汁,唔会有青味嘅同时,keep返佢原本𠮶种新鲜蔬菜味道,同螺片一齐食大家嘅优点都出晒嚟,鲜嫩可口。至于主食招牌炒饭略嫌干左少少,但炒到粒粒分明入口唔会太油,份量够三个人食。唯一有一样嘢少少挑剔就系个寿桃包,个流心奶黄甜咗少少同埋揾唔到啲燕窝但样靓靓仔仔,下次生日会叫返。我个人好钟意桃胶炖蛋白,因为佢d蛋白同桃胶系切碎少少,变相你唔使

但样靓靓仔仔,下次生日会叫返。我个人好钟意桃胶炖蛋白,因为佢d蛋白同桃胶系切碎少少,变相你唔使咁大旧摆落个口度,口感同食海燕窝有啲似。overall我觉得同长辈嚟或者同朋友嚟都OK,今次同妈妈黎食饭佢都表示好满意,口味都好适合长辈。
2024-03-06
用餐优惠