2021-08-16 543 浏览
首先必须要讲餐厅菜肴味道可以,有镬气,但体验感极差,人手严重不足,等左45分钟先上到菜;卫生情况麻麻等。到达餐厅,见到人山人海,坐满人,座位摆到出后巷。因为疫情关系,我地唔想坐后巷,唯有等下室内位,好好彩等左5分钟就有位。入座后,见到每张枱上都有提供纸巾,好体贴。不过店员抹完枱面都仲系粘粘笠笠,座位亦唔系咁干净,卫生情况稍差。庆幸碗碟系几干净的。楼面好忙,做到停唔到手咁,我地举手示意落单,侍应们互相推搪,不断叫等阵,最后几经努力捉住附近传菜既侍应,成功落单。等左25分钟左右先有一碟猪红上枱,食完后等左好耐都未见另外2碟𩠌,最终45分钟先上齐。其实一早已经隐约见到蒸鳝系出餐位,但迟迟冇侍应传菜,影响𩠌菜质素。其实我地情况已经算好,隔离枱早过我地小小落单,等左1个钟果碟水煮鱼都未黎,催单先至话冇晒,最后佢地2个人只系食左碟卤水鹅就埋单,好惨。韮菜猪红 ($68)猪红热辣辣,好大粒,食落都算滑,份量颇多,相反韮菜得几条。跟餐既辣椒油冇味,唔香又唔辣。整体普普通通,猪红酱汁同辣椒油都比较淡,过得去。豉汁蒸大鳝($168)大鳝卖相唔错,豉汁味香,不过茨汁稍多,有唔均匀既粉粒,大鳝冧软嫩滑,有油香
首先必须要讲餐厅菜肴味道可以,有镬气
,但体验感极差,人手严重不足,等左45分钟先上到菜
;卫生情况麻麻等。

入座后,见到每张枱上都有提供纸巾,好体贴。

庆幸碗碟系几干净的。

,最后几经努力捉住附近传菜既侍应,成功落单。

韮菜猪红

韮菜猪红 ($68)

猪红热辣辣,好大粒,食落都算滑,份量颇多
,相反韮菜得几条

跟餐既辣椒油冇味,唔香又唔辣。

整体普普通通,猪红酱汁同辣椒油都比较淡,过得去。

豉汁蒸大鳝

豉汁蒸大鳝($168)

大鳝卖相唔错,豉汁味香,不过茨汁稍多,有唔均匀既粉粒
,大鳝冧软嫩滑,有油香味,豉汁香浓,好送饭。

啫啫通菜煲

啫啫通菜煲 ($78)

通菜煲香喷喷,食落非常惹味,类似马拉盏炒,有鱼干仔同肉碎,咸香味浓。

总体而言:
味道:整体𩠌菜味道可以
性价比:正常,大鳝稍贵
服务:差,店员无暇兼顾客人,传菜速度慢。
环境:室内可接受
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
豉汁蒸大鳝