2022-05-07 54 浏览
讲起西营盘嘅高街、我谂好多人都会谂喺𠮶度嘅鬼屋🤪其实鬼屋已经早已转做西营盘社区综合大楼~ 反而呢头真系有唔少食店卧虎藏龙~今日我就去咗其中一间叫做✨炽工房✨就咁睇名可能你唔知道佢系食咩😜其实佢主要系提供美式快餐,好似炸鸡、薄饼、热狗🌭️等~ 点解我要介绍因为佢?因为个炸鸡burger真系做得唔错呢!今日我叫咗佢嘅💁🏻‍♀️招牌炸鸡汉堡餐~一落order店员即叫即整,包身系用可爱的黑色竹炭汉堡包~ 当然入边嘅炸鸡先系精粹! 🤤超厚身大件嘅炸鸡肉、外脆内软、嫩滑多汁!真心正!近排因为有啲热气🤭所以唔配薯条食啦~ 咁就食粟米啦~ 呢个配搭亦都喺出边少见嘅~ 我至爱嘅港式牛油粟米😍牛油味浓、热辣辣亦都好好食!饮品方面就叫咗汽水,或者可以加钱叫其他特饮都得~呢度最有特色嘅其实系佢嘅装修同墙上面嘅画作,非常之靓!好多打卡位呢!下次好想试埋佢嘅炸鸡桶!

因为个炸鸡burger真系做得唔错呢!
招牌脆鸡汉堡餐

今日我叫咗佢嘅💁🏻‍♀️招牌炸鸡汉堡餐~
一落order店员即叫即整,包身系用可爱的黑色竹炭汉堡包~
招牌脆鸡汉堡餐

近排因为有啲热气🤭所以唔配薯条食啦~ 咁就食粟米啦~
牛油粟米

饮品方面就叫咗汽水,或者可以加钱叫其他特饮都得~

呢度最有特色嘅其实系佢嘅装修同墙上面嘅画作,
非常之靓!好多打卡位呢!

下次好想试埋佢嘅炸鸡桶!

2022-04-25