2022-07-31
终于黎到呢间备受好评嘅Cafe!平日朝早黎到Brewed,独霸窗口位好爽,加埋阳光好舒服好chill呢~ 好钟意呢间cafe比平时嘅地舖高半层,望到街边人来人往之余,又唔会有眼神接触。🍴Brewed除左有Benedict、蘑菇toast、大蚬意粉、鸡肉沙律,仲有非一般嘅cafe food:北非焗蛋、慢煮鸭肉多士、鳀鱼意粉等。星期一至五朝早黎到仲有breakfast set▪️北非香辣番茄焗蛋配酸种面包 $88/smallShakshuka其实系中东地区嘅家常早餐~ 入面有唔少洋葱、红黄灯笼椒、番茄蓉、feta cheese、流心蛋。入口酸甜开胃,微辣惹味,香料味突岀但容易接受。笃穿只流心蛋一齐食,口感滑溜。Sourdough烘得好脆!就咁食就偏干韧,但蘸埋汁岩岩好。外皮香脆,面包烟韧富面粉香,索汁一流!好钟意佢酸甜唔咸,惹味得黎又觉得好fresh又light,叫个small一个人早餐食岩岩好 (之前食过有间好咸好重口味)▪️伯爵茶朱古力 $45/Hot有拉花嘅朱古力!入口伯爵茶味浓郁,朱古力再慢慢跑岀。甜度适中,系以伯爵茶为主角嘅一杯,略嫌口感唔够顺滑,饮到少少茶粉。
▪️北非香辣番茄焗蛋配酸种面包 $88/small
▪️伯爵茶朱古力 $45/Hot