2022-11-11
#joyfood_大埔荳子 (大埔超级城) (大埔)📍大埔安邦路9号大埔超级城D区地下670A-671A号舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━多间分店 亲民得黎又高质嘅西餐厅🤩 平日中午早早黎到 食到一半嘅时候就几乎坐满晒 可见人气真系好高👍🏻━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍝 黑松露软壳蟹意大利粉 $86 +10% (图2)▶︎ 睇上去分量唔大不过食起上黎都够饱 大大只炸软壳蟹摆系上面🤩 下面就系满满嘅意粉同菇 ▶︎ 软壳蟹仲系热辣辣嘅 食落几酥脆 唔会好油 👍🏻▶︎ 不过个人认为黑松露酱太过厚重所以意粉有啲漏 两人share一份比较好✨好味指数:●●●◐○ ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍕 千岛酱蟹棒蟹子帆立贝薄饼 $86 +10% (图1,3)▶︎ 呢个分量好足!厚厚嘅饼底加上满满嘅料 好有满足感😍 同样都系建议多啲人share▶︎ 千岛酱加上海鲜真系好夹 每一块上面都有一只帆立贝 加上仲有拉丝嘅芝士 同蟹柳蟹籽 系容易入口嘅海鲜味🤤▶︎ pizza系厚批 上面软下面脆 焗得好好!值得一提嘅系我一个唔太钟意pizza边嘅
荳子 (大埔超级城) (大埔)
📍大埔安邦路9号大埔超级城D区地下670A-671A号舖
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
🍝 黑松露软壳蟹意大利粉 $86 +10% (图2)
▶︎ 软壳蟹仲系热辣辣嘅 食落几酥脆 唔会好油 👍🏻
好味指数:●●●◐○
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
▶︎ pizza系厚批 上面软下面脆 焗得好好!值得一提嘅系我一个唔太钟意pizza边嘅人竟然觉得边边好好食🔥 唔止系酥脆 仲有有好香嘅烘烤嘅香味 斋食我都愿意!
好味指数:●●●●◐
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
🍰卷·山政小山园 跟餐+$25 +10% (图4)
▶︎ 抹茶卷蛋 入面有茶冻同红豆点缀 25蚊嚟讲算抵💯
▶︎ 蛋糕体颇松软 但系略嫌有啲偏甜🤌🏻 反而入面嘅cream抹茶味较重 甜度亦适中
▶︎ 至于入面嘅红豆都系偏甜 不过有颗粒感可以增加口感👌🏻 茶冻唔错!非常清新 可以解腻
好味指数:●●●◐○
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到访日期: 5月尾(午餐)
今餐快乐指数😋: ⑧③/①⓪⓪
性价比: 🌕🌕🌕🌖🌑
环境: 🟦🟦🟦⬜️⬜️
服务分: 🔆🔆🔆🔆🔅
再访意愿: ❤️❤️❤️❤️🤍
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
每日提醒👉🏻: 呢度电子落单都几方便 不过如果拣跟餐嘅饮品要睇清楚先拣!
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
#香港美食 #大埔美食 #大埔餐厅 #大埔 #大埔超级城 #荳子 #beans
#foodiehk #foodie #hkfoodie #hkfood
#西餐 #pizza #意粉 #卷蛋