2016-03-15 349 浏览
前排见杂志报导呢间猫星人Café,睇落好似有啲特色野食,所以就决定上去Hea下脚~上到去都几Full下,可能因为系新开,所以好多人都想贪新鲜试下同见下啲猫公关~餐厅主要都系用木同塔塔米为主要风格,令人有一种好舒识嘅感觉,仲差啲舒服到训著觉其实只有一款野食拣,就系个Tea Set,同埋几款饮品,而且价钱都唔平,一杯野饮都要80几蚊(最低消费每人一杯野饮),不过我谂都系由于佢地无限时,你想坐几耐都得,所以如果你上去一阵间食个野,其实都几唔抵…..落完单之后,就开始我黎呢到嘅目的,调戏猫公关!!! 啲猫猫都好得意,但系晏昼时段,啲猫都系训觉多…个Tea Set系跟两个野饮嘅,原本就跟手工水果茶,但系我同朋友就想试下其他野,所以就加10蚊将其中一间水果茶,转为热溶猫爪朱古力牛奶。手工水果茶就放咗好多新鲜嘅水果,好似士多啤梨、奇异果、橙等等,味道都几清甜,不过略厌分量有啲少另一杯热溶猫爪朱古力牛奶,其实就系将溶咗嘅朱古力倒落猫爪形状嘅模到,整成一粒粒猫爪朱古力,跟住加入热鲜奶,再用枝迷你打蛋器搅匀,朱古力味非常浓郁,不过有啲偏甜一阵之后,个Mr. & Mrs. 招牌二人甜点拼盘终于上枱喇,系个铁
~
~
…..
落完单之后,就开始我黎呢到嘅目的,调戏猫公关
!!! 啲猫猫都好得意,但系晏昼时段,啲猫都系训觉多

手工水果茶
,不过略厌分量有啲少
热溶猫爪朱古力牛奶
Mr. & Mrs. 招牌二人甜点拼盘
一阵之后,个Mr. & Mrs. 招牌二人甜点拼盘终于上枱喇,系个铁杯入面放咗干冰,所以会有少少白烟出黎,都系效果黎姐
Tea Set就分咗两只大石盘,前面嘅石盘就有木糠布甸、烧薰衣草绵花糖、脆米、香蕉配朱古力花生酱同朱古力蛋糕粒(?)。其实用料都系普通,而且又系简单嘅菜式,不过朱古力蛋糕粒(?)个样就似系细细粒嘅Brownie,但系落嘅质感完全唔似同有啲苦涩
。而后面𠮶只盘就有朱古力吉士挞、绿茶酱吐司、红豆绿茶雪糕同杨枝甘露。仲要特登用两块大理石去摆盘,不过真系超重,好难郁动个盘去个好啲嘅角度。可惜个朱古力吉士挞啲吉士系液体,唔系好似酱嘅质感,我咬咗两啖就无食喇
成个Tea Set最钟意嘅就系呢个绿茶酱吐司
,有少少苦涩嘅绿茶味同重重嘅炼奶味,配埋脆脆嘅吐司就啱啱好~
野食都系有待改善,同埋价钱都偏贵,我未必会再番去
2016-03-14