2024-06-16 68 浏览
呢间高格调的一间中菜,店内装修都比较优雅清新用白色做主题坐去宽敞,每张枱面有距离,感觉同朋友倾计唔会嘈整个环境气氛好柔和👍🏻😍潮式卤水拼盘我最爱🤩卤水墨鱼超香卤水墨鱼片够晒弹牙,吸收卤水汁精华再点上潮式白醋汁提升海鲜嘅鲜味,底层原来系干豆腐吸水卤水汁嘅精华咸咸地,好想要多几片🤭咸菜猪肚汤细个妈咪成日都煲胡椒猪肚汤,回味下咸菜猪肚汤order咗两盅,咸菜带少少鲜味劲多白胡椒增加少少微辣,猪肚爽口弹牙见到个汤好清澈,好浓郁嘅胡椒,好好味🤩意大利黑醋骨睇到新派创意意大利黑醋😵必定要试吓炸过嘅排骨外脆,里面嘅肉质好鲜锁住猪肉嘅香味,仲要用意大利黑醋非常浓郁香味,呢个一定要加多碗白饭先系绝配😋韭菜猪红望落去好似好平凡猪红😅,但系识落口唔系飞一般嘅口感,猪红口感好滑,用咗秘制酱汁再加上配韭菜,估唔到呢个味道提升到猪红嘅香味🥹晶莹桂花糕好大嘅惊喜甜品🍮两朵花放在枱面原来系桂花糕😍整到一朵朵玫瑰花🌹渐变嘅效果,灯光下晶凝通透得唔嚟里面仲有桂花嘅花瓣😱,真系好吸睛🤩🤩淡淡桂花香味,可以解除啱啱食过嘅油腻感😙潮式鱼汤浸时蔬用鱼汤熬制嘅蔬菜,原来都好香鱼汤嘅味道,你仲有杂菇同埋菜心 ,估唔到我同朋友都清晒😊

潮式卤水拼盘我最爱🤩

卤水墨鱼

咸菜猪肚汤
见到个汤好清澈,好浓郁嘅胡椒,好好味🤩

意大利黑醋骨
睇到新派创意意大利黑醋😵必定要试吓

韭菜猪红

晶莹桂花糕

潮式鱼汤浸时蔬
用鱼汤熬制嘅蔬菜,原来都好香鱼汤嘅味道,你仲有杂菇同埋菜心 ,估唔到我同朋友都清晒😊😊

鸭屎香单丛茶
先品尝杯比较独特嘅鸭屎香单丛茶,淡淡的清香扑鼻,茶香特别清淡,回味甘香👌
2024-06-08